Surse de inspiratie in proiectare bijuteriilor
21.01.2014

Designul sau proiectarea bijuteriilor este in sine o arta care studiaza modul de aranjare a materialelor si obiectelor in vederea obtinerii unor podoabe pentru femei si barbati. Proiectarea implică indemanare, creativitate, originalitate si o capacitate de a vizualiza si genera idei, prin retinerea si analizarea lucrurilor din jurul nostru.

 

De cele mai multe ori designerii isi gasesc cele mai bogate surse de inspiratie in natura, religie, arta, literatura, muzica sau vise. De multe ori designerul doreste sa se exprime in mod creativ, dar de cele mai multe ori nu stie de unde sa inceapa. Există două părți distincte ale procesului de inspirație. În primul rând, proiectantul trebuie să accepte și să recunoască posibilitatea de inspirație și în al doilea rând, proiectantul trebuie să creada cu tarie in sursa de inspirație. Deci ori de câte ori ne-am proiecta orice piesă de bijuterii, am avea nevoie de inspirație, care ne vine în minte prin intermediul unor surse. Designul este puternic influențat de sursa de inspirație. Ce vom vedea, simți sau auzi, influenteaza foarte mult creativitatea și exprimarea noastră. Informațiile vizuale obținute influențează un design cele mai multe ori.

 

Aceste surse majore de proiectare sunt în jurul nostru, din abundență, si pot fi o buna sursa de inspiratie pentru conceperea bijuteriilor :

 

SURSE DIN NATURA – acestea includ toate cele cu care Dumnezeu a inzestrat natura: varietăți de floră, faună, insecte, păsări, animale, scoici, copaci și alte forme de viață. Se poate crea fie o copie a acestora, fie se poate crea ceva abstract. Abstractul consta in utilizarea unei parti sau a unei bucati din forma originala si combinarea sau modificarea acestora pentru a crea o noua forma.images

Natura poate fi un ocean infinit de idei. Observarea și exprimarea, influențate de natura, pot duce la noi forme si idei interesante. Sursele naturii sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume.  O bijuterie lucrata de un expert poate capta pe vecie fragmente din viata – un animal alergand, o pasăre în zbor, momentul in care o floare infloreste, fluturi, insecte sau pești. O astfel de bijuterie rămâne vesnic la moda…

 

 

OMUL A GENERAT SURSA – sunt nenumarate lucruri create de om. O schita se poate face folosind idei sau motive din diferite fabrici, ustensile, cladiri, constructii, utilaje, instrumente, obiecte etc. Lucrand cu astfel de idei si motive puteti trai anumite experiente si aveti sansa de a descoperi ceva nou prin intermediul permutarilor sau combinarilor multiple.

  

downloadSURSE ISTORICE – acestea reies din muzee, monumente istorice, biblioteci, sculpturi, vase, picturi, bijuterii antice si artefacte. Istoria a dezvaluit perioade magnifice de arta precum cea medievala, egipteana, baroc, art nouveau, art deco etc, bogate in exprimare si inspiratie. Fuziunea dintre ideile conservatoare, ideile contemporane si reinterpretarea formelor din arta antica poate da nastere unui stil nou si original. Creativitatea din zilele noastre reprezinta un amestec al ideilor antice cu cele moderne.

 

 

Hot-Sell-15mm-Vintage-Silver-Metal-font-b-Zodiac-b-font-font-b-Symbols-b-fontSURSE SIMBOLICE – acestea includ embleme, simboluri religioase, semne zodiacale, semne și simboluri organizationale, simboluri profesionale, monograme si logo-uri, litere sau simboluri geometrice, desene animate, etc Acestea sunt bune surse pentru inspiratie si design. Combinația și utilizarea diferitelor forme si stiluri ne ajuta sa vizualiam noi combinații și componente.

 

 

dicas_Jewelry-Designing-drawing-2-1d-p-copy

TEME SI CONCEPTE – daca un designer de bijuterii este deschis atunci acesta poate realiza un concept solid sau o tema in orice forma de arta si in acelasi timp poate incorpora si exprima o varietate de teme in designul bijuteriilor sale, de exemplu natura, politica, societate, religie etc.

Revistele, cataloagele, cartile, fotografiile, vizitele la magazine de bijuterii, expozitiile sunt alte surse folositoare pentru informare si inspiratie insa este important sa ne mentinem propriul stil si sa fim orginali.

 

Tezaur App
X
Descarca