S-a descoperit cel mai mare DIAMANT din lume
08.07.2016

Piatra brută, botezată „Lesedi La Rona”, a fost descoperită acum nouă luni în Botswana de societatea de extracție a diamantelor Lucara. „Este un diamant de 1.109 carate, cel mai mare descoperit de peste 100 de ani”, a declarat, la New York, președintele internațional al departamentului de bijuterii de la Sotheby’s, David Bennett.

„Lesedi La Rona” a fost descoperit acum nouă luni în Botswana. Prin mărimea sa, el intră în Top 5, alături de „Cullinan”, „Excelsior”, „Star of Sierra Leone” şi „Incomparable”.

Diamantul este de mărimea unui mingi de tenis fiind cel mai mare diamant descoperit în ultimii peste 100 de ani şi primul de aceste dimensiuni propus vreodată spre vânzare la licitaţie.

Licitatia organizată miercuri seară la Londra, pentru vinderea celui mai mare diamant din lume, nu a a vut succes. Piatra prețioasă  de 1.109 carate a rămas nevândută pentru că nu s-a atins prețul de rezervă. Pentru bijuterie s-a cerut nu mai puțin de 70 de milioane de dolari, iar cea mai mare ofertă a fost de 61 de milioane de dolari, transmite Agerpres.

 

Sursa text: Agerpres.robiggest diamond

Tezaur App
X
Descarca