Cum întreținem bijuteriile cu diamante?
19.02.2018

Cum se curăță un inel sau orice tip de bijuterie cu diamant?

Diamantul este piatra cu duritatea cea mai ridicată. El poate fi zgâriat numai de către un alt diamant.  Totuși, stralucirea diamantului este dată de modul în care lumina se refractă pe fațetele pe care acesta le are. Dacă intervin diferite pete de murdărie, această strălucire poate fi redusă.

Soluția este ca inelul să fie la o perioada de timp, curățat.

Bijuteriile din aur, dar mai ales, bijuteriile cu pietre prețioase au nevoie de o atenție sporită, atât atunci când le porți, cât și atunci cand sunt curățate.

Curațarea inelului sau a bijuteriilor din aur se face în general cu ajutorul bijutierului. Aceasta presupune o activitate mai riguroasă și mai specializată. Aparatura este una specifică. Cu ajutorul unor ultrasunete se vor elimina impuritațile din toate orificiile pe care inelul le are ceea ce ii va reda strălucirea aurului. De asemenea, în cazul în care bijuteria este realizată din aur alb, acesteia îi va fi aplicat un nou strat de rodiu!

Cum îți poți curăța acasă bijuteria din aur?

Pentru a te ocupa personal de curățirea bijuteriei ai nevoie de următoarele materiale înainte de a te apuca de treabă: un vas adanc, o perie moale, o pensetă, o cârpă care nu lasă scame (ex. Pielea de căprioară, folosită la ochelari), o soluție de curațare specială pentru bijuterii, un vas cu apă curată și calduță pentru clătire.

Dupa aceea ai de urmat 5 pași simpli:

  1. Organizează-ți spatiul de lucru. Este important să ai multă lumină în încăpere astfel încât să poți observa toate detaliile inelului.
  2. Lasă inelul la înmuiat. Intr-un vas cu apă calduță poți să torni soluția specială de curățare a bijuteriilor și să lași inelul puțin la înmuiat. Apoi, cu peria moale poți să-l cureți astfel încât să fii sigur că ai ajuns în toate crăpăturile și ai eliminat impuritățile.
  3. In cazul in care au rămas scame în bijuterie poți folosi cu încredere penseta pentru a le îndepărta.
  4. Clătește bijuteria cu atenție în acel vas cu apă calduță pentru a te asigura că elimini soluția de curățat și orice alt tip de reziduu.
  5. Usucă inelul cu ajutorul acelei cârpe care nu lasă scame. Aceeași cârpă poate fi folosită și pentru a oferi luciu aurului.

! Nu îndepărta diamantul din inel pentru a-l curăța. Orice modificare asupra inelului trebuie să fie făcută doar de către un bijutier.

Newsletter

facebook
Tezaur App
X
Descarca