Blog

 • EURO s-a scumpit. Afla ce inseamna asta pentru tine!

  Zilele trecute, euro a ajuns la maximul ultimului an. Ce înseamnă asta pentru tine?

  • cresc prețurile la toate mărfurile venite din import (ceea ce înseamnă că îți vei cumpăra mai puține produse cu aceiași bani)
  • cresc ratele la bancă pentru creditele în euro (aici nu e nimic de explicat – e doar foarte trist)
  • crește prețul combustibilului (vei vedea asta la pompă zilele următoare, dacă euro continuă să crească)

  Dacă te afli în dificultatea de a plăti ratele la bancă, ori dacă vrei, pur și simplu, să pleci într-o vacanță, la TEZAUR găsești soluția potrivită.

  Suntem partenerul tău, iar tu te poți convinge de asta, de fiecare dată când ne vizitezi agențiile.

  citeste mai mult
 • Ti-e frica de amanet? E absolut normal!

  001Ce-ți inspiră termenul amanet? Jenă, nesiguranță, teamă? Sunt reacții foarte normale, întrucât casele de amanet au fost prezentate, de-a lungul timpului, ca fiind un loc nesigur și dubios. S-au scris o multitudine de articole negative pe acest subiect, încât oamenii se îndreaptă cu greu înspre amanet.

  E necesar să știi că există o multitudine de legi, care reglementează activitatea oricărei case de amanet, iar TEZAUR respectă toate normele legale. Mai mult, la TEZAUR ai posibilitatea să fii întâmpinat și ajutat de profesioniști. Nu garantăm pentru corectitudinea altor case de amanet, însă te asigurăm că la TEZAUR vei avea o experiență plăcută, menită să-ți șteargă trăirile negative.

  În momentele în care ai nevoie de bani și te regăsești în imposibilitatea de a apela la familie, prieteni, cunoștințe ori bancă, amanetul TEZAUR este cea mai bună soluție pentru creditare la care poți apela.

  Cum are loc procesul?

  Pasul 1: Aduci în agențiile TEZAUR un obiect din aur sau un telefon iPhone/Samsung

  Pasul 2: Îți evaluăm obiectul

  Pasul 3: Semnăm contractul

  Pasul 4: Primești banii pe loc

   

  Informații despre contract

  • Poți alege perioada contractului care ți se potriveste cel mai bine (între 1-30 zile);
  • Ai multiple modalități de rambursare: integral, doar comisionul, în rate, poți adăuga bijuterii pentru micșorarea procentului de comision, etc.
  • Poți prelungi contractul de nenumărate ori, cu condiția să achiți comisionul și să semnezi prelungirea;
  • Dacă nu mai poți rambursa împrumutul, nu e capăt de țară. Nu ești urmărit, nici nu te vizitează nimeni acasă. Pur și simplu, pierzi obiectul cu care ai garantat.

  Vii la TEZAUR să-ți vindeci frica de amanet? E singurul loc din București în care poți face asta!

  citeste mai mult
 • Vai, TEZAUR e deschis si DUMINICA!

   

  De câte ori nu v-ați aflat în fața unui afiș cu semnul INCHIS, postat la ușa de la intrare? Nu e tocmai plăcut, nu-i așa? Chiar dacă e firesc ca fiecare magazin, bancă ori exchange să aibă un program de funcționare, de cele mai multe ori, ne simțim neajutorați. Am vrea, dacă ar fi posibil, ca toate dorințele noastre să aibă o finalitate fericită.

  Cunoscând toate aceste aspecte, ne-am gândit să venim cu soluții practice. Am ajuns la concluzia că mulți dintre voi ajungeți târziu acasă și ar fi foarte util să ne vizitați seara sau în week-end. Astfel încât, am decis să ținem ușile deschise mai mult. Din 6 iunie, în 5 dintre cele 50 de agenții TEZAUR, vom avea deschis și duminica, iar în restul zilelor avem program prelungit.

  Știm că e doar un pas, însă credem că e unul foarte important pentru voi. Așadar, dacă aveți nevoie de bani duminica, ori dacă vreți să cumpărați o bijuterie trendy după ce vă întoarceți de la muncă, vă așteptăm în Agențiile din Aviației, Pantelimon, Vitan, Rahova, Lujerului – L-V: 8:00-20:00 S-D: 9:00-18:00

  Am pomenit de promoții? Nu. O fac altă data 🙂

  sursa poza: Pinterest

  citeste mai mult
 • AURUL. Bijuterii si Bijutieri celebri

  Istoricii spun că aurul este cel mai vechi metal preţios. A fost descoperit acum 20 000 de ani, fiind primul metal preţios cunoscut de oamenii acelor vremuri. Aceştia îl considerau picături căzute din Soare şi în unele zone, venite de la zeii în care credeau. Regi, împăraţi şi mari preoţi s-au împodobit de-a lungul vremurilor cu această materie considerată divină. Natura inalterabilă a acestuia, faptul că nu oxidează şi nu rugineşte, nu îşi pierde strălucirea în timp în contact cu nici o altă substanţă, i-au făcut pe oameni să îl asocieze cu spiritul nemuritor şi multe culturi l-au adoptat.

  Aurul a fost utilizat şi ca monedă de schimb tocmai din cauză că nu îşi pierdea proprietăţile, era uşor de transportat şi greu de falsificat datorită densităţii mari.

  Utilizarea aurului s-a făcut extins, începând cu necesităţi minime, pornind de la elemente de susţinere a părului sau a hainelor sub formă de agrafe, broşe, catarame, până la etalarea averii sau a apartenenţei la un anumit grup. Erau zone în care atât bărbaţii, cât şi femeile purtau bijuterii din aur. Conducătorii poporului obişnuiau să poarte în luptă un coif de aur care semnifica puterea şi măreţia. Mai târziu, au apărut brăţările romane, din care amintim brăţară spin – o brăţară purtată de femeia romană pe mâna stânga, mai sus de cot, sau brăţările şarpe care au fost răspândite prin ordonanţe romane.

  Astăzi, cunoaştem că aurul este de mai multe feluri:

  •      aurul galben (75% aur, 12,5% argint şi 12,5% cupru) este cel mai des întâlnit;
  •      aurul verde (75% aur şi 25% argint fin) este folosit în general pentru decorarea altor obiecte, fiind prea moale pentru bijuterii;
  •      aurul roşu se obţine prin combinarea cu cupru. Este foarte dur şi potrivit mai ales pentru accesorii de bijuterii;
  •      aurul roz (75% aur, 20% cupru şi 5% argint) este la mare căutare în zilele noastre, fiind considerat foarte elegant;
  •      aurul alb folosit în combinaţie cu nichel, platină sau paladiu, zinc şi cupru, păstrează proprietăţile aurului, dar necesită curăţări mai dese şi poate cauza alergii din cauza aliajelor folosite.

  Calitatea aurului este indicată de numărul de carate, în funcţie de câte părţi de aur fin se găsesc în 1000 de părţi, sistem numit şi miimi. Caratele exprimă titlul aurului pentru cumpărători, în timp ce miimile se folosesc în limbajul ştiinţific. Aurul pur sau fin este considerat cel de 24 de carate, cu 999 părţi aur având marcajul 999.9‰. Pentru a nu există falsuri, orice bijuterie sau obiect decorat cu aur trebuie să poarte un marcaj fie cu numărul de carate, fie cu numărul miimilor. Un alt element care atestă veridicitatea aurului este Certificatul de Garanţie.

  Din cele 86 de metale cunoscute astăzi, doar câteva sunt folosite în manufactura bijuteriilor. Mai amintim argint, cupru sau oţel. Aurul poate fi combinat cu metale care îi păstrează culoarea galbenă, dar şi cu metale albe, precum zinc, platină, argint, sau cupru, rezultând astfel aurul alb şi aurul roşu, atât de apreciate astăzi. Bijutierii folosesc tehnici diverse pentru prelucrarea acestora şi de cele mai multe ori folosesc diverse aliaje pentru a da naştere unor modele desăvârşite.

  Cu acest articol, deschidem seria de articole “Aurul. Bijuterii şi Bijutieri Celebri” şi va invităm în fiecare săptămâna să aflaţi lucuri noi despre arta prelucrării acestui metal preţios.

   

   

  citeste mai mult
 • S-a descoperit cel mai mare DIAMANT din lume

  Piatra brută, botezată “Lesedi La Rona”, a fost descoperită acum nouă luni în Botswana de societatea de extracție a diamantelor Lucara. “Este un diamant de 1.109 carate, cel mai mare descoperit de peste 100 de ani”, a declarat, la New York, președintele internațional al departamentului de bijuterii de la Sotheby’s, David Bennett.

  “Lesedi La Rona” a fost descoperit acum nouă luni în Botswana. Prin mărimea sa, el intră în Top 5, alături de “Cullinan”, “Excelsior”, “Star of Sierra Leone” şi “Incomparable”.

  Diamantul este de mărimea unui mingi de tenis fiind cel mai mare diamant descoperit în ultimii peste 100 de ani şi primul de aceste dimensiuni propus vreodată spre vânzare la licitaţie.

  Licitatia organizată miercuri seară la Londra, pentru vinderea celui mai mare diamant din lume, nu a a vut succes. Piatra prețioasă  de 1.109 carate a rămas nevândută pentru că nu s-a atins prețul de rezervă. Pentru bijuterie s-a cerut nu mai puțin de 70 de milioane de dolari, iar cea mai mare ofertă a fost de 61 de milioane de dolari, transmite Agerpres.

   

  Sursa text: Agerpres.robiggest diamond

  citeste mai mult
 • BIJUTERIILE FARAONILOR

  1In antichitate, Egiptul antic era denumit ca fiind “Tara Aurului”. Cantitati uriase de aur proveneau din Nubia (Nebu= Tara Aurului). Acest teritoriu apartinea faraonului, care in semn de apreciere pentru cei mai loialitatii supusi ai sai, le oferea bijuterii din aur.

   

   

   

   

  In Egiptul antic, bijuteriile aveau mai mult decat scop decorativ, un necontestabil caracter magic. 2Toate simbolurile religioase erau incrustate in aur sau in lut. Zeii reprezentati cel mai adesea pe bijuterii erau Horus – ochii lui simbolizau eternitatea, si Ra – zeul soarelui. Alte simboluri regasite pe bijuteriile egiptene sunt: omul cu aripi (care ii dadea purtatorului puterea de a ajunge la cer), floarea de lotus (simbolul soarelui si a invierii) si vulturul sacru (simbol ce ofera purtatorului protectie).

  Aurul detinea o putere divina in acceptiunea egiptenilor, facandu-l pe cel care il poarta asemenea zeilor, protejandu-l si oferindu-i putere vitala.

   

   

   

  3Egiptenii detineau exceptionale veleitati artistice. Faureau bijuteriile cu mare migala, fiind recunoscuti pana in zilele noastre pentru dexteritatea si originalitatea creatiilor lor. Cel mai adesea acestia lucrau amulete si talismane pentru puterile magice cu care se credea ca sunt inzestrate.
  Exista o productie enorma de bijuterii in Egiptul antic, pentru ca acestea impodobeau oamenii din toate clasele sociale. Cei mai bogati purtau bijuterii din aur si pietre scumpe, iar cei saraci din lut, os sau faianta.

   

   

   

  4Bijuteriile acelor vremuri ieseau in evidenta prin opulenta si culorile stralucitoare (predominau verdele si turcoazul), dar si marimea lor le facea remarcate pentru ca erau foarte grele si de dimensiuni foarte mari.

  Atat femeile cat si barbatii purtau bratari, inele, coliere si cercei.

  De-a lungul secolelor, din cultura in cultura, s-a perpetuat obiceiul ca oamenii sa stranga materiale considerate de ei pretioase pentru a-si confectiona podoabele. Artistii-artizani puneau accentul pe valoarea intriseca a bijuteriei si mai putin pe valoare sa estetica sau pe design.

   

   

   

   

   

   

   

  5Bijuteria statement a egiptenilor era pieptarul. Acesta se purtat la gat si se lega cu panglica. Era facut din bronz si avea simbolistica religioasa.

  Pe langa pieptar, o alta bijuterie importanta in Egiptul antic era scarabeul, unul dintre cele mai importante simboluri ale Antichitatii. Acesta avea caracter protector si era asimilat cu soarele si cu puterea de regenare.

  O multime de bijuterii egiptene aveau ca motiv acest element. Scarabeul putea fi facut din aur, din lut, din piatra si putea fi smaltuit in verde sau albastru.

   

   

   

   

   

  6Descoperirea mormantului faraonului Tutankhamon in anul 1922, ne-a dezvaluit bijuteriile fabuloase care acompaniau un suveran egiptean atat pe parcursul vietii lui, cat si dupa moarte. Se regagaseste in fiecare coamoara gradul inalt de maiestrie mestesugareasca la care ajusesera aurarii egipteni.

   

  Acest tezaur incomensurabil este adapostit in Muzeul din Cairo si constituie cea mai mare colectie de aur si bijuterii din intreaga lume. Ultimul sarcofag al faraonului era facut in intregime din aur, iar mumia era acoperita cu o cantitate impresionanta de bijuterii. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor de podoaba era asezata in casete si cutii plasate intr-o camera secunda a mormantului. Bijuteriile faraonului au o calitate superioara si un inalt grad de rafinament, care rareori a fost egalat in istoria bijuteriilor.

   

  7Podoabele din mormantul acestui faraon sunt tipice pentru ornamentica egipteana. Artistii-mestesugari au creat o mare varietate de compozitii, bazata preponderant pe simetrie, iar în cazul bijuteriilor care utilizau margelele, pe repetarea ritmica a culorilor si a formelor.

   

   

   

   

  Cultura egipteana a ramas neatinsa multa vreme, nefiind influentata nici chiar de popoarele vecine. Inclusiv dupa cucerirea Egiptului de catre persi, in 525 i.Chr., egiptenii si-au pastrat cultura intacta. Abia in perioada Greco-Romana se fac simtite influentele elene prin schimbarea vestimentatiei egiptenilor. In concluzie, cultura Egiptului, istoricul cercetarilor, simbolistica poporului Egiptean, reprezinta doar cateva elementele-cheie fara de care intelegerea acestei lumi mistice nu ar fi posibila. Prestigioasa mostenire a poporului faraonilor ne va atrage mereu datorita frumusetii sale neasemuite.

  8

   

  BIBLIOGRAFIE:

  1. Constantin, Daniel, Gândirea egipteană antică, Bucureşti, Grupul Editorial RAO, 2008.

  2. Donatoni, Sergio, Omul egiptean, Bucureşti, Polirom, 2001.

  3. Salles, Catherine,Civilizaţiile antice, Bucureşti, Grupul Editorial RAO, 2008.

  4. Tyldesley, Joyce, Egipt, cum a fost redescoperită o lume pierdută, Grupul Editorial RAO, 2008.

  citeste mai mult
 • DIAMANTELE – PIETRELE PERFECTIUNII

  Diamantul a fost descoperit in anii 800-500 i.Hr. undeva in zona Indiei. Denumirea de “diamant” pe care o poarte aceasta piatra a perfectiunii provine din grecescul 1„adamas”, care se traduce „de neinvins”, “indestructibil” si sugereaza eternitatea iubirii. Diamantul dateaza inca de la grecii antici ca fiind simbolul traditional al iubirii pure. In acele timpuri, se credea chiar ca diamantele sunt picaturi de roua intarite, aschii din stele sau fulgere cristalizate.

   

   

   

   

  Diamantele iau naștere la caderea meteoritilor mari pe Pamant, creandu-se astfel conditiile necesare pentru formarea diamantului, prin existenta unor presiuni și temperaturi ridicate in prezenta dioxidului de carbon. Varsta diamantelor este foarte diferita; sunt diamante vechi de peste 3 miliarde de ani, dar si diamante mai noi, care dateaza de cateva sute de milioane de ani.

   

  2

  Circa 250 de tone de minereu trebuie sa fie trecute printr-un procedeu de filtrare pentru ca, la final, sa se poata ajunge la un cristal cu taietura specifica, de un carat.

  Greutatea in carate stabileste marimea unui diamant. Termenul de “carat” provine din greaca veche unde “keration” desemna samburii de roscova, folositi ca si greutati etalon pentru cantarirea in balante a metalelor pretioase. Aceste seminte, in mod miraculos au aceeasi greutate si dimensiune.

   

   

  3

  Din punct de vedere al coloritului, diamantele sunt impartite in doua grupe: colorless sau incolore si fancy. Cel mai des folosite in arta bijuteriilor sunt diamantele incolore. Acestea au diferite nuante pornind cu “D” care este cel mai putin colorat dintre toate diamantele si pana la “Z” care este nuantat spre galben sau maroniu. Orice diamant care are o nuanta mai inchisa decat “Z” este considerat diamant de tipul “fancy”. Diamantele incolore sunt mai rare în natura si din acest motiv ele sunt si mai valoroase.

   

  4

   

  Taietura unui diamant ii confera acestuia stralucire. Taietura este singura contributie adusa de mana omului, care transforma o piatra bruta, neslefuita, intr-un diamant fatetat si slefuit in diverse forme. Dupa mii de experimente de-a lungul anilor, folosind formule matematice precise, taietorul-slefuitorul de diamante transforma in zilele noastre un diamant brut intr-o piatra stralucitoare care reflecta si refracta lumina.

  Țarile unde se gasesc diamante in cantitati mai importante sunt: Rusia, Botswana, Australia, Congo, Canada, Africa de Sud, Angola, Namibia, Sierra Leone, Ghana, Tanzania si Brazilia.

   

  5

  Expresiile care spun ca “diamantele sunt pentru totdeauna” si “diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor”, fac referire la cea mai valoroasa piatra pretioasa de pe Pamant, dar si la un soi de fascinatie indescriptibila pe care diamantele le exercita asupra oamenilor.

   

   

   

   

  6

  Probabil ca prima personalitate istorica fascinata de calitatile “pietrei perfectiunii” a fost Alexandru Macedon care in 327 i.Hr. aduce din India primele diamante in Europa. Revenind in zilele noastre, nu e de mirare ca sunt barbati care cheltuiesc averi uriase pentru a intra in posesia unei piese unice cu diamant.

   

  citeste mai mult
 • ORIGINEA AURULUI IN UNIVERS

  Provenienta aurului pe Pamant a reprezentat foarte mult timp un fenomen enigmatic si indelung studiat de catre cercetatori.

  Un studiu recent efectuat de catre cercetatorii Univeristatii Harvard ne propune o ipoteza explicativa dar controversata a fenomenului prin care se formeaza cel mai iubit metal pretios din toate timpurile.

  1De ce enigmatic? Pentru ca aurul nu este format in stele obisnuite, asa cum este fierul sau carbonul. Echipa de cercetatori condusa de astronomul Edo Berger, a relatat faptul ca aurul s-a creat in urma impactului a doua stele neutronice, potrivit USA Today.

  Aceste stele sunt de fapt ramasitele exotice ale unor stele “prabusite” si sunt renumite prin densitatea lor mare dar si prin faptul ca acestea ajung sa cantareasca de cel putin 1,4 ori mai mult decat insusi Soarele.

  2

   

   

  Stelele obisnuite explodeaza cu aproximatie o data la un secol in galaxia Pamant, iar astronomul Edo Berger relateaza ca aceste coliziuni ale celor doua stele neutronice, “parintii particulei de aur”, se intampla doar o data la 10.000 de ani.

  “In acest caz, am reusit sa observam pentru prima data fenomenul si sa vedem modul in care are loc fuziunea elementelor grele”, a spus Berger.

   

   

   

   

   

   

   

   

  3Potrivit studiilor efectuate de experti, fuziunea dintre doua stele neutronice produce o cantitate uriasa de aur; “La preturile de astazi, ea ar putea valora 10 la puterea 28, de dolari”, a declarat Berger.

  Din aceste cercetari si observatii indelungate, s-a descoperit ca originile probabile ale acumularii aurului in scoarta Pamantului s-au produs in urma cu aproape 4,54 miliarde de ani.

   

   

   

   

   

   

   

  Aurul este rar pe Terra pentru ca este rar si in Univers, în general. In ansamblu, cercetatorii estimeaza ca impactul stelelor ar fi expulzat o cantitate de materie egala cu aproximativ o zecime din masa Soarelui, materie din care o parte este reprezentata cu siguranta AUR.

  citeste mai mult
 • 8 MARTIE – ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII

  Ziua Femeii, Ziua Mamei se sarbatoreste inca din vremurile grecilor antici. Fiecare venire a primaverii era un prilej de sarbatoare pentru acestia, pentru ca isi celebrau zeita mama,pe Rhea, mama tuturor zeilor.

  aMai tarziu in istorie, aceasta frumoasa zi a fost sarbatorita in Anglia anilor 1800 – in a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui; in New York  – pe 28 februarie inca

  din 1909; in Copenhaga femeia este sarbatorita din 19 martie 1911;  incepand cu anul 1913, femeile din Rusia au sarbatorit Ziua Femeii in ultima duminica din februarie. Femeile din Sankt Petersburg au declansat o greva cerand incheierea Primului Razboi Mondial, sfarsitul rationalizarii alimentelor și abolirea dinastiei tariste. Dupa Revolutia din Octombrie, comunistii Alexandra Kollontai si Vladimir Ilici Lenin au declarat 8 martie ca sarbatoare oficiala in Uniunea Sovietica. Urmatoarea etapa in instituirea unei zile dedicate Femeii a fost constituita de proclamarea, in 1977, de catre ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.

   

  “În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, bsalarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913” – sursa Wikipedia

   

   

  Ziua de 8 Martie este pe plan international Ziua Femeilor Militante, a celor datorita carora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistența medicala, la contraceptive.c

  In Anglia, pe 8 Martie au loc marșuri și intruniri in memoria acestor Femei.

  In Romania in ziua de 8 Martie se sarbatoreste Femeia, bucuria vietii și motivatia de a trai. Pana in decembrie 1989 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor.

  Dupa Revolutia din 1989 notiunea de Ziua Mamei este inlocuita cu Ziua Femeii. Orice femeie așteapta cu nerabdare aceasta zi, zi in care iti doresti sa fii rasfatata atat de iubit, soț, cat și de copii, rude și chiar colegi. Este ziua in care Femeia este sau ar trebui sa fie ridicata pe piedestalul unei regine, sa primeasca daruri in semn de respect și multumire.

   

   

   

  Femeile din Romania sunt privilegiate cu privire la sarbatorirea si cinstirea lor. Pe langa Ziua dInternationala a Femeii din 8 martie, ele mai au o zi in a treia duminica dupa Invierea Domnului. In aceasta zi se sarbatoreste Ziua Femeii Crestine,  viata sfanta a femeilor mironosite, curajul lor de a infrunta moartea, patosul credintei, atitudinea pioasa, demnitatea le-au facut vrednice ca numele sa le fie trecute in Cartea vietii, iar viaţa lor sa fie paradigma vietuirii crestine pentru femeile de astazi.

   

   

  eAceasta importanta sarbatoarea reprezinta duminica Femeilor autentice, a gospodinelor, a celor care intretin viata in familie si in lume.

  citeste mai mult
 • TENDINTELE IN MATERIE DE BIJUTERII IN ANUL 2016

  Este clar, femeile au o afinitate deosebita cand este vorba despre bijuterii, acestea ocupand un rol primordial in tinuta dar si in sufletul oricarei femei.  In fiecare zi cand alegem ce haine purtam, bineinteles ca ne gandim ce bijuterii ne completeaza cel mai bine outfitul.

  p1Ținand cont de acest aspect, ne-am  propus sa dezbatem tendintele in materie de bijuterii pentru anul 2016. Știind ce se poarta, ne este mult mai ușor sa alegem cele mai potrivite accesorii. Iata deci, ce bijuterii alegem în anul 2016:

  Cruci: In 2016 se poarta mult bijuteriile cu cruci. Acestea se regasesc pe inele, prinse de cercei, la brațari dar si pe lanțisoare. Sunt piese de bijuterie ce pot fi considerate rustice, și nu neaparat trebuie asociate cu simbolurile religioase.

   

   

   

   

  Bijuterii de aur structurate: Exista ceva atemporal atunci cand ne gandim la eleganța aurului juxtapusa cu bijuteria structurata. p2Aurul a inceput sa devina una dintre cele mai proeminente palete din industria modei (vedem in colectiile celebrului brand Dolce and Gabbana inca din anul 2014). Bijuteriile de aur structurate, ofera indiscutabil un plus de rafinament oricarei femei. Diversitatea si frumusetea bijuteriilor din aur le face sa poata fi purtate cu orice ocazie si la orice tinuta.

   

   

   

   

   

  p3Bijuterii cu franjuri: Bijuteriile cu franjuri sunt o continuare a tendinței anterioare. Piesele cu franjuri la incheietura maini  vor fi cu siguranță în tendinta si in 2016. Nu trebuie sub nicio forma sa le ratam.

   

   

   

   

   

   

   

   

  p4Cerceii in formă de cerc: Aceșt tip de cercei nu se va demoda niciodata. Ei se reinventeaza an de an prin modelele si accesoriile care ii completeaza. Acest an se poarta cerceii cu modele tribale dar și cu forme geometrice.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  p5Cerceii prinși în jurul urechii: Acest gen de cercei sunt la moda de ceva timp. Cu siguranta multe dintre noi avem macar o pereche din acest tip de cercei. Am putea spune chiar ca ne-am plictisit tot purtandu-i. Dar când privim la colecția din 2016, realizam cu siguranta ca acestia sunt invechiți, și este cazul sa achizitionam noile modele. Cerceii care se prind în jurul urechii sunt cerceii care reinventează simplitatea, foarte populara în acest an. In primavara/vara 2016 vom purta cercei realizați printr-o combinație neobișnuita cu perle, sau cercei cu inele multiple.

   

   

  Modelele de bijuterii in tendinta pentru acest an sunt absolut superbe. Acestea se pliaza pe toate gusturile si stilurile doamnelor. Va asteptam in agentiile Tezaur sa va bucurati de minunate bijuterii care va vor infrumuseta tinutele si sufletele!

  citeste mai mult
 • Pagini:123