O firma romaneasca revolutioneaza amanetul

21.05.2010

În condiţiile vitrege aduse de marea criză economică mondială, un nou model de afacere prinde contur pe piaţa din România: amanetul de lux. Amanet, un cuvînt ce sună foarte urît şi care, de cele mai multe ori, este asociat cu înşelătoria va fi revoluţionat. Pentru a demonstra că nu toate casele de amanet funcţionează după principiul de jecmănire a clientului, grupul de firme Tezaur vine cu o nouă abordare în piaţă. Amanetul de lux ca serviciu, o variantă “umană” prin care casa de amanet trece baricada şi se alătură clientului.

Comision promoţional 0%

Majoritatea caselor de amanet din ţară se comportă extraordinar de urît cu clienţii, spaţiile de lucru au ceva din aerul unui ghetou şi încrederea în serviciile lor lipseşte cu desăvîrşire. Tezaur aduce alternativa civilizată în domeniul amanetului. Astfel după o perioadă lungă de studiu în piaţă, investitorii s-au hotărît să le ofere clienţilor ceva calitativ şi de încredere. La cea mai bună casă de amanet din Bucureşti comisionul este de 0,7% pe zi, iar la cea mai proastă de 1% pe zi, furt pe faţă ar spune unii, pentru că un comision de 360% pe an înseamnă distrugerea clientului. Pentru a demonstra că se poate şi altfel, Grupul Tezaur a stabilit ca pe o perioadă de două luni de zile, începînd cu 26 aprilie, data deschiderii afacerii, şi pînă în 26 iunie, comisionul să fie 0%. Ulterior, comisionul nu va depăşi 0,3%, sub nivelul actual al pieţei. Grupul deţine Tezaur Investment Group, divizia ce se ocupă de partea de amanet şi Tezaur Imobiliare IFN, divizia ce se ocupă de domeniul imobiliarelor. Aceasta din urmă funcţionează după principiul unei bănci. Persoanele care nu au posibilitatea să acceseze un credit bancar îşi pot amaneta un bun imobiliar. Practic vorbim despre o redefinire a serviciilor financiare.

Siguranţa înainte de toate

Investiţiile grupului au fost extrem de mari, sedii amenajate după ultimul standard de securitate. Supraveghere video non-stop, serviciu de pază şi protecţie, angajaţi instruiţi în domeniu, experţi evaluatori, posibilitatea evaluării bunului prin intermediul internetului, “telefon verde” gratuit şi multe altele. Per total, un nou tip de amanet. Printre produsele care ajung la cei de la Tezaur se numără: aur, tablouri, statuete, obiecte de artă în general care sînt evaluate de două case de licitaţii sau ceasuri de lux evaluate şi ele de două firme ce activează în domeniu. Maşini analizate de experţii unor service-uri auto, dar şi aparatură electrică şi IT evaluată de personal specializat. În cazul în care clientul întîrzie cu plata, nu sînt aplicate penalizări, ba chiar există o perioadă destul de lungă de graţie. Şi dacă nici atunci clientul nu-şi recuperează bunul, există posibilitatea reachiziţionării acestuia în cadrul unei licitaţii.

Planuri de extindere

În momentul de faţă există cinci sedii în Capitală şi se urmăreşte creşterea numărului acestora pînă la 30. În cazul în care afacerea va funcţiona bine, iar mesajele din piaţa naţională sînt puternice, ar putea urma şi o extindere către marile oraşe ale ţării. Potrivit reprezentanţilor firmei, deviza după care funcţionează grupul Tezaur este: “Nu există… inventăm!”

Sursa :ziarulnational.com

Tezaur App
X
Descarca